Winterseizoen levert 3 nationale titels op voor zwat

Enkele Zwatters namen afgelopen weken deel aan de verschillende Belgische kampioenschappen van deze winter. Zij leverden heel knappe resultaten met zelfs 3 Belgische titels. De indoorhal in Louvain-la-Neuve was ‘the place to be’ voor de diverse BK’s indoor. Voor velen was dit zelfs de 1ste keer dat ze in deze nieuwe topsporthal konden aantreden. De crossers konden hun BK’s afwerken in het mooie park van Laken.

Op 6 februari vond het BK indoor voor masters plaats. Dit was tevens ook het Provinciaal kampioenschap. 5 Zwatters stonden hier aan de start. Anke mocht als 1ste uit de startblokken. Zij nam deel aan de 400m. Prima start van dit kampioenschap want ze snelde meteen naar een overwinning en mocht de Belgische titel in ontvangst nemen.

Ik was helemaal niet moe na mijn 400m en had gehoopt veel sneller te lopen. Ik ben niet tevreden over mijn tijd.

Anke Heyrman

Ondanks dat ze niet 100% tevreden was over de tijd mocht ze toch mooi staan schitteren op het bovenste schavotje.

Onze co-voorzitter Guy nam de 60m voor zijn rekening en behaalde hiermee de 2de plaats in zijn categorie. Hij mocht zeer tevreden terugblikken over zijn wedstrijd.  Maar het allerbelangrijkste was dat hij de wedstrijd met een goed gevoel heeft gelopen en dat was sinds zijn operatie al even geleden.

Judy opteerde voor de 800m, van in het begin liep ze aan de leiding in haar reeks en heeft de voorsprong verder uitgebouwd. Ook zij mocht de Belgische titel op haar naam schrijven.  

Het was de eerste keer in deze prachtige indoorhal in Louvain-la-Neuve. Normaal loop ik ook 400 m, maar door Covid en de wedstrijd van Rony op het einde van de dag, leek het ons gezonder om enkel voor de wedstrijden in de namiddag te kiezen. Een titel lag hier achteraf bekeken ook zeker in mijn bereik.

Judy Claes

Rudy en Rony verdedigden onze Zwat kleuren in de werpnummers. Beide behaalden op de kogel in hun categorie mooi de bronzen medaille. Tevens allebei goed voor de provinciale titel.

26 februari stond het BK indoor alle categorieën op de planning. Hier één Zwatter aan de start.  Ashley die als 2de jaar junior mocht aantreden tegen enkele toppers waarvan enkele olympiërs (Nafi Thiam, Anne Zagré, Noor Vidts). Zij startte in de 1ste reeks met Anne Zagré. Met een mooie 9”26 werd ze knap 14de van alle deelnemers. Dat belooft voor het BK jun/beloften dat later plaatsvindt. 

Onze crossers konden op zondag 6 maart terecht voor hun BK veldlopen. Dit in een stralend zonnetje onder het Atomium. Hier drie deelnemers aan de start.

Onze jongste Zwatter Eppe trad aan bij de miniemen, zij liep een mooie wedstrijd en finishte knap als 7de.

Laura stond aan de start van de korte cross naast topfavoriete Elise Vanderelst. Laura’s ambitie was top-10. Dit zou dan ook de kers op de taart zijn na haar fantastische crossseizoen. Ze liep een sterke wedstrijd en had steeds de kopgroep in het vizier. Uiteindelijk finishte ze op een 6de plaats op slechts 17″ van het podium en 36” van winnares Elise. Knap gedaan en alweer een bekroning van een prachtig seizoen en al het harde werk.

Als laatste was broer Simon aan de beurt, ook hij opteerde voor de korte cross. Hij liep een sterke wedstrijd en finishte in de 1ste helft van het pak. Met een 43e plaats mag hij dik tevreden zijn van zijn BK. Er waren nl. maar liefst 157 deelnemers.

Het nationale seizoen werd afgesloten met het BK voor junioren en beloften. Ook zij mochten hun BK indoor afwerken in Louvain-la-Neuve. Ashley, Florence en Vincent waren klaar om hun goede vorm te tonen. Ashley mocht als 1ste uit de startblokken op haar 60m horden. Een grote kanshebber voor de finale en daar leek ze ook naar op weg. Maar helaas liep het aan de 4de horde mis. Door een aanraking met de hiel verloor ze wat snelheid en duwde ze horde 5 weg met de handen. Dit gaf jammer genoeg een diskwalificatie als gevolg.

Vervolgens was Florence aan de beurt, zij nam het kogelstoten voor haar rekening. Daar ging het er heel spannend aan toe tussen de nummer 1 en 2. Florence wierp in haar 5de beurt het verste en mag zich met een worp van 11m43 tot Belgisch kampioen kronen.

Vincent mocht het BK afsluiten met zijn 400m.  Dat hij in vorm is bevestigde hij 1 week eerder toen hij op het BK studenten een nieuw PR liep (53”31). Deze tijd bevestigen op het BK zou mooi zijn. Hij mocht starten in de 1ste reeks vanuit een gunstige baan 5. Vincent liep een zeer sterke wedstrijd en won zijn reeks met ruime voorsprong. Toen hij zijn tijd zag was hij dan ook verbaasd, 51”40 wat een verpulvering van zijn record! Een mooie beloning van de trainingsinzet van de afgelopen maanden.

Een dikke proficiat aan al onze atleten, benieuwd naar wat dit gaat geven in het zomerseizoen!

SDP