BK jun/bel in het verre Jambes

Zondag 10 september: een zeer warme dag met temperaturen boven de 30°
Op die dag trokken 3 ZWAT TTT-ers naar het BK Junioren-beloften in Jambes (bij Namen).

Amber: 100m Horden (beloften dames)
Florence : kogel en discus (beloften dames)
Jelle : kogel en discus (junioren heren

Amber heeft al prachtige prestaties laten optekenen dit jaar, zoals een bronzen medaille op het BK AC eerder dit jaar op de 100m Horden. Ze was dan ook naar Jambes afgereisd met maar 1 doel : Belgisch kampioen worden bij de beloften.En ze was in topvorm !In de reeksen kende ze geen concurrentie en ging ze vlotjes naar de finale met een mooie tijd van 13″94.De finale zelf was heel mooi om te zien. Amber vloog over de horden en liep van start tot finish aan de leiding. Met een tijd van 13″86 werd ze dan ook Belgisch kampioen.Een knappe afsluiter van een topseizoen ! Proficiat Amber !

Jelle is de laatste tijd ook sterk bezig en wou dit bevestigen op het BK. Hij zit in een heel sterk jaar met veel topwerpers, maar kon zich toch in de finale werpen bij het kogelstoten. Met allemaal worpen boven de 12m, met als beste prestatie 12m50, werd hij knap 6e. Een finale bij het discuswerpen was praktisch niet mogelijk. Hij liet zich echter niet doen en na 2 mindere worpen knalde hij zijn discus naar een nieuw PR van 37m63. Hiermee werd hij 10e.
Knap gedaan Jelle !

Florence wist als belofte zowel in het kogelstoten als in het discuswerpen een zilveren plak te bemachtigen, telkens achter sterke concurente Elena Defrère die haar discus PB weer wat scherper stelde. Met 13,21 (kogel) en 46,63m (discus) wist ze haar PR niet te verbeteren maar bevestigde wel haar sterke vormpeil.

De volledige uitslag kan je raadplegen via deze link.