Belgisch kampioenschap veldlopen Brussel

Het Belgisch kampioenschap veldlopen kende dit jaar alweer een zeer succesvolle editie. Met alweer meer dan 2000 deelnemers blijft dit veruit de grootste veldloop van België. Dit jaar mochten de atleten hun opwachting voor de eerste maal maken in Brussel. Deze wedstrijd behoorde vroeger ook al tot het crosscup circuit, maar werd voor dit kampioenschap verplaatst van december naar 25 februari. Dit resulteerde in ietwat andere omstandigheden: de lopers kregen een zeer snel maar alsnog zwaar parcours (door de hoogteverschillen) voorgeschoteld in het park van Laken. Het werd een zeer koude maar ook heerlijk zonnige editie 2018!
Met zicht op het atomium verschenen vier zwatters aan de brede startzone. Sven Janssens mocht als eerste zwatter het veld in en dat meteen ook in de beste bezette wedstrijd van de dag met 158 aangekomen atleten. In de korte cross wist hij een zeer verdienstelijke 41e plaats te behalen tussen heel wat snelle toppers na een sterke inhaalrace na een ietwat mindere start. De toon voor het zomerseizoen is alvast gezet. Sven was nog niet binnen of Simon Schadron hoorde het startschot voor zijn wedstrijd al. Bij de eerstejaars scholieren startte hij snel mee en wist zijn positie nog degelijk te behouden. Ook hij finishte als 41e in deze wedstrijd met 60 aangekomen atleten.
Tot slot verschenen Jessica Dams en Sarissa de Paradé aan de start van de laatste wedstrijd van de dag: de korte cross voor de vrouwen. Terwijl Renéé Eykens een zeer spannende wedstrijd uitvocht met Elise Vanderels deden onze zwatters het ietwat verderop meer dan verdienstelijk! Zowel Sarissa als Jessica startten gecontroleerd om dan nog wat posities te kunnen opschuiven op dit zware parcours. Uiteindelijk behaald Sarissa een knappe 48e plaats waarna Jessica enkele seconden later over de finish spurtte voor een 56e plaats. Ook in deze wedstrijd telden we een mooie opkomst met 82 atleten.
Alle zwatters hebben het hiermee meer dan verdienstelijk gedaan!
Wie interesse heeft in de uitslag kan deze hier terug vinden.
Deze wedstrijd kreeg ook heel wat media-aandacht, ze werd live uitgezonden op ‘sporza’ en ‘la deux’. Je kan onder andere de korte cross mannen herbekijken op de website van sporza via deze link.