3 Belgische titels op het BK voor masters in Ninove

Het weekend van 18 september was een heel druk weekend voor onze Zwatters. Niet enkel voor onze jeugd (PK) en junioren/beloften (BK) was het een belangrijke dag. Ook onze oudere atleten mochten dat weekend aan de slag op hun BK masters. 5 moedige masters trokken naar de Mondo-piste te Ninove.  Zij gaven het beste van zichzelf en leverden knappe prestaties. Het leverde ons 3 Belgische titels op.

We beginnen met onze meest ervaren zwatter, Guy. Hij koos zoals steeds voor de 100m en het verspringen, verspreid over de 2dagen. Nog eens testen hoe het ondertussen gesteld is met de knie achter een zware revalidatie na een ski-ongeval.  Op dag 1 nam hij deel aan de 100m, met een tegenwind liep hij een mooie reeks en snelde hij naar een zilveren medaille in zijn leeftijdscategorie.
Op dag 2 was het verspringen aan de beurt, meest risicovolle nummer voor zijn knie, maar ook hier deed hij het naar behoren en eindigde ook 2de in zijn leeftijdscategorie. De resultaten zijn misschien niet zijn beste, maar heel knap dat hij ondanks alles nog steeds onze Zwat-kleuren verdedigd! Een voorbeeld voor vele atleten!

Ronny was onze de enige werper op het BK, ook hij mag terugblikken op een mooie wedstrijd. Kogelstoten stond de 1ste dag op de planning. Met 6 pogingen, waarin zijn 1ste mooi boven de 9m mocht hij zich bekronen met een mooie 6de plaats in zijn leeftijdscategorie. Met het speerwerpen de volgende dag nam hij met 3 pogingen de 9de plaats in beslag. Zijn speer landde na 20m87.

Onze enige dame, Judy, was ook beide dagen van de partij. Dit jaar geen 400-800m combinatie, maar opteerde ze voor de combinatie 200-400m.  Op dag 1 stond ze aan de start van een loodzware 400m. Hier liepen 3 leeftijdscategorieën samen, verdeeld over 2 reeksen. Oorspronkelijk zou ze moeten starten in baan 5, maar de reeksen werden door elkaar gehaald, waardoor ze uiteindelijk moest starten in baan 6. Eigen koers lopen dus. Dit ging prima, ze creëerde zelfs een knappe voorsprong op haar achtervolgers. Maar de laatste 50m stak de verzuring op en werd ze net op de meet voorbijgestoken. Zij had de 3de beste tijd van alle deelnemers en werd hiermee knap Belgisch kampioen.

Op dag 2 stond ze aan de start van de halve baanronde. Hier was vooral de vraag of ze de verzuring van de dag ervoor had verteerd. Ook hier een gemengde reeks waarin haar categorie samen werd gevoegd met de jongere groepen. Ook in deze race kwam het melkzuur in de laatste meters, de logische gevolgen van haar sterke 400m. Op de uitslag was het wel nog even wachten, het nieuwe systeem staat nog niet helemaal op punt. 34’74 was het verdict en alweer een Belgische titel. Geen toptijd dus, maar wel een prestatie om fier op te zijn.

Wim besliste na lang twijfelen om 1 dag naar Ninove te trekken. Dit jaar geen 400m, maar de combinatie 100/200m, hier leek hij meer klaar voor dan de 400m. Eerst de 100m, hier werd hij 2de in zijn reeks met een lichte meewind, waarna hij een 6de plaats bemachtigde van alle deelnemers. Vervolgens de 200m, ook hier snelde hij naar een 2de plaats in zijn reeks en naar een 6de plaats van alle deelnemers. Alleen was het deze keer met een lichte tegenwind. Op beide spurtnummers was een medailleplaats een lastige klus, maar stiekem had hij wel gehoopt op betere tijden. Vooral de 200m was een teleurstelling, waar het duidelijk ontbrak aan uithouding. Ook de hamstringblessures speelden hem parten tijdens zijn races. Met betere omstandigheden en een goede vorm kan het de volgende keer alleen maar beter gaan.   

Tot slot onze jongste deelnemer op dit BK, Joren. Joren was de meest actieve van het pak, hij nam deel aan 3 nummers verspreid over de beide dagen. Joren die al een tijd sukkelt met zijn achillespees stond op dag 1 aan de start van de spurtnummers (100/200m). Benieuwd hoe zijn achillespees het deed op de harde piste. Op de 100m won hij zijn reeks. Met een tijd van net boven de 12” eindigde hij 4de van alle deelnemers. Vervolgens was het de 200m, hier moest hij starten vanuit de binnenbaan. Hij liep een behoorlijke wedstrijd maar mistte nog wat snelheid. Dit was duidelijk zichtbaar in zijn 2de deel, vroeger liep Joren vaak een positieve split, maar nu was het onmogelijk om nog extra te versnellen na de bocht. Met een 5de tijd van alle deelnemers en vooral een intacte achillespees mag hij positief terugblikken op zijn eerste dag.
De volgende dag stond verspringen op het programma, met 2 pogingen waarvan 1 geldige was de Belgische titel binnen. Ook hier ontbrak de snelheid om een nog betere prestatie neer te zetten. Met een snellere aanloop kon hij zeker nog verder springen. Ook op deze prestatie mag hij trots terugblikken. En vooral zijn achillespees heeft de 2 intensieve dagen overleefd op de harde piste te Ninove.

Een dikke proficiat aan al onze masters, ook zij konden terugblikken op een geslaagd BK!  

Iedereen begint stilaan vertrouwd te raken met het nieuwe online uitslagen platform waar je ook van deze wedstrijd de volledige uitslag kan terug vinden. Voor dag 1 is dat hier en voor dag 2 hier.