De sportzomer van 2024

Onze Belgische topatleten hadden al supergoed gepresteerd deze zomer. Voor onze ZWAT-atleten had de 2de helft van augustus nog heel wat in petto.

Traditiegetrouw is het op 15 augustus Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren.

4 cadetten schreven zich in en werden toegelaten.

Silke verdedigde de clubkleuren op de 300 m horden en het hink-stap-springen.

Laurens stond zijn mannetje bij de spurtnummers, nl. de 100 m en 200 m.

Norah nam ook deel aan de 100 m, waarbij ze zich kon plaatsen voor de finale, en de 200 m.

Lise kwam aan de start bij de 1500m. En zij veroverde hier de bronzen medaille!

(Details van de uitslagen zijn terug te vinden op atletiek.nu.)

Op 24 augustus stond het PK estafetten op het programma. Ook hier was onze club vertegenwoordigd. Met een team pupillen meisjes en cadetten meisjes trokken we naar Mol.

Onze pupillen meisjes Heleen, Lotte, Anna en Erin liepen 2 keer de 4x60m. De eerste keer was de tijdsopname niet gestart. Dus moest ons kwartet hun wedstrijd een 2de keer lopen. Gelukkig lieten hun benen hen niet in de steek. Later op de namiddag stond voor hen 3x600m op het programma. Erin, Heleen en Anna liepen hier een knappe wedstrijd.

Onze cadetten meisjes Silke, Eppe, Lise en Norah zetten eerst onder de bloedhete zon en daarna in de gietende regen knappe resultaten neer. Ze behaalden zowel op de 4×100 m (cadetten) en de 4x200m (alle categorieën) de zilveren medaille!

(Details van de uitslagen zijn terug te vinden op atletiek.nu.)

Een weekend later, 31 augustus – 1 september, nog een hoogtepunt op de atletiekagenda: het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren, dit jaar op de piste van Nijvel. 4 cadetten konden zich kwalificeren.

Zaterdag was de drukste dag, dan kwamen ze alle 4 in actie.

Zoals bijna altijd stond de 300m horden al vroeg op het programma. Silke verbeterde haar pr niet, maar ging wel vlot over de horden.

Lise viel met haar 4de plek op de 1500m net naast het podium. Ze behaalde met deze prestatie wel een knap nieuw pr en veroverde het clubrecord op deze afstand.

Eppe liep in de 400m, Norah spurtte in de 200m en Silke sprong bij het hinkstapspringen: ze behaalden alle drie een plek in de top 10.

Zondag trok Norah haar spikes nog eens aan, voor de 100m. De 12de plek werd de hare.

Knappe prestaties van iedereen! Proficiat atleten, bedankt trainers!

Verslag: Liesbet