Vervolg heropstart clubwerking ZWAT (1juli)

Beste Zwatter,
 
De maatregelen versoepelen, de cijfers blijven (hopelijk) de goede richting uitgaan en we kunnen eindelijk met z’n allen uitkijken naar een zorgeloze zomer! We geven vanuit de club graag weer een update van de gecontroleerde heropstart van onze clubwerking na grondig overleg binnen het bestuur.

De kantine ‘De Wallen’ zal gedurende de zomerperiode nog gesloten blijven. Eerste opening is voorzien voor donderdag 1 september. Vanaf deze datum zal de kantine meteen terug volledig geopend worden. Dit wil zeggen volgens het normale regime op dinsdag, woensdag en donderdag en tijdens voetbal wedstrijden en andere evenementen op ‘De Wallen’.

Vanaf 1 juli zullen de ‘dag’ bubbels worden afgeschaft. Het normale regime wordt terug actief. Dit wil zeggen dat wie de piste graag overdag gebruikt hiervoor terug in het bezit moet zijn van een abonnement van de gemeente. Tijdens de ZWAT trainingsuren dient men lid te zijn van ZWAT.

Heropstart trainingen (nieuwe fase vanaf 1 juli)

Jeugdwerking

Op de training houden we nog steeds rekening met de maatregelen. Daarom dat de kangoeroes en benjamins zullen trainen van 17u45 tot 18u45 (dus één kwartier vroeger dan normaal). Beide categorieën trainen enkel op maandag! Ook de pupillen en miniemen zullen slechts één uur trainen (van 18u00 tot 19u00). Beide categorieën zullen zowel op maandag als op woensdag trainen!
Concreet:
• Kangoeroes & benjamins: iedere maandag van 17u45 tot 18u45 (behalve op 20 juli)
• Pupillen & miniemen: iedere maandag & woensdag van 18u00 tot 19u00 (behalve op 20 juli)
Jeugdatleten dienen aan te melden voor de clubtrainingen. Dit kan via https://zwat.be/headline/jeugdtraining-bijwonen-eerst-aanmelden/
Je kan een volledige trainingskalender voor komende zomer raadplegen via volgende link: http://www.zwat.be/ik-ga-trainen/?target=trainingskalender

Een bubbel van 50 personen voor ieder kind/week en ook op de piste
Deze zomer verloopt iets anders dan een normale zomer. Alle jeugd-, sport- en algemene federaties geven mee dat kinderen per week in één bubbel van 50 personen mogen meedoen. Doe je een (sport) (jeugd) kamp mee? Dan is dat je kinder-bubbel voor die week.. Heb je geen andere bubbels, dan kan jij ’s avonds komen trainen en vormt onze atletiekclub jouw weekbubbel van 50 personen.

Maximaal 50 personen in onze bubbel, dus aanmelden verplicht!
Omdat we onze aanwezigheden willen opvolgen, en er ook een beperking is gezet om het aantal atleten, Vragen wij u om uw kind eerst online aan te melden via onze trainingstool. Niet aangemelde kinderen zullen, omwille van de controle op het maximaal aantal toegelaten kinderen op een training, niet toegelaten worden op de training. Het is enkel mogelijk om eerstkomende drie weken je aanwezigheden door te geven. Hou het systeem dus regelmatig bij en pas je aanmeldingen aan in functie van de beschikbaarheid. Je kan aanmelden via volgende link: http://www.zwat.be/ik-ga-trainen/

Volwassenenwerking
Voor alle trainingen geldt een beperking tot 50 personen, inclusief begeleider/trainer. Social distancing blijft zeer belangrijk.
Cadetten, scholieren, competitie atleten kunnen vanaf 1 juli opnieuw de piste-trainingen bijwonen op de gebruikelijke momenten: maandag, woensdag om 19:00 en zaterdag om 10:00.
De lange afstandsgroep traint verder op dinsdag en donderdag om 19:00.
Start to run atleten gebruiken de piste op zondag om 10:00.
De andere recreatieve groepen kunnen eveneens hun groepstrainingen hervatten buiten de piste zolang dat in eigen trainingsgroep bubbel kan.

De grote ZWAT barbecue zal helaas niet kunnen door gaan. We zijn echter hoopvol en zijn blij dat we dit jaar toch nog onze leden konden verwennen met het grote ZWAT feest in februari. We kijken er enorm naar uit om van de BBQ editie van 2021 opnieuw een schitterend feest te maken.