Beker Van Vlaanderen – pupillen en miniemen meisjes te Burcht (2016)

Met 27 atleten waren wij, ZWATTERS, op de Beker van Vlaanderen-wedstrijd voor de pupillen en miniemen meisjes die doorging zaterdag 16 april op de eigen atletiekpiste in Burcht. Uiteindelijk behaalde deze ploeg een heel knappe 3e plaats, op slechts een handvol punten van de 2e plaats. Het werd dus net geen finaleplaats voor de meisjes…

En toch zijn we heel tevreden want nog nooit zijn we zo dicht bij een finaleticket geëindigd. Heel veel dichter dan we vooraf hadden gedacht. Dat komt dan vooral omdat de atleten ons meermaals verbaasden met vele super-resultaten, die telkens voor heel wat punten zorgden!

We zouden probleemloos meerdere pagina’s lof kunnen schrijven over de prachtige individuele prestaties of de overwinningen. Maar vandaag telde niet jij of zij, vandaag was het wij… En we zijn nog nooit met zoveel geweest…

Met maar liefst 27 atleten waren “wij” dus (pupillen & miniemen meisjes samen). Dat is een heel mooi deelname-record en dat werkte stimulerend voor iedereen. Want zij gaven er zich volledig voor, als ze zelf moesten lopen/springen/werpen of als supporter voor de vriendinnetjes. Atleten die er voor het eerst bij waren op een wedstrijd of atleten die al heel wat wedstrijdervaring hebben, allemaal zorgden ze voor heel knappe prestaties en een geweldige ploeggeest… Nochtans was het mindere weer een spelbreker al was daar, bij onze atleten, helemaal niets van te merken. Bedankt voor jullie inzet, allemaal!

Ook in de regen, op het middenterrein, actief waren onze ‘nieuwe medewerkers’. Zij zetten zich in om er mee een topwedstrijd van te maken, ondanks de regenval en de koude. Zij zagen alvast een vlekkeloze organisatie. “Wij” schitterden dus eveneens op de piste en zorgden voor een super-prestatie! Top gedaan ouders & natuurlijk ook ‘vaste medewerkers’!

En dan mogen we de supporters niet vergeten! Want ook “wij” waren massaal op post, ouders, grootouders, broertjes, zusjes,… Aan de zijkant van de atletiekpiste maar daarom niet minder belangrijk… Als ‘mentale steun’ voor onze atleten en volger vanop de eerste rij was ook hun inbreng niet te onderschatten. Ook jullie waren super! Allemaal hebben zij van dichtbij gezien hoe goed onze atleten het wel gedaan hebben! En dus waren zij heel fier…

Zij niet alleen… “Wij”, de trainers, waren heel tevreden met de prestaties van de atleten. Want 3e worden op de belangrijkste clubwedstrijd van het jaar, dat vinden zij keigoed.

Dus hebben we dat allemaal samen gevierd na de wedstrijd, met kinder-champagne. En daarna werden natuurlijk nog snoepzakjes uitgedeeld aan de atleten, veel snoepzakjes, want elk persoonlijk record was goed voor een snoepzakje…

We weten nu zeker dat we er van mogen dromen, die finaleplaats. Dat gaat ons wel eens lukken, met deze meisjesploeg, dat weten we zeker … Volgend jaar misschien al? Want dan proberen we het opnieuw, dat finale-ticket te behalen… Dat staat nu al vast!

Maar vandaag, en ook komende dagen, gaan we nog even nagenieten van al die mooie records en die sportief schitterende dag die wij (ouders, trainers, supporters & atleten) samen mochten beleven!

Bedankt, jullie waren & zijn geweldig!
Olivier