Beker van Vlaanderen pupillen en miniemen meisjes – Burcht (2017)

Zaterdag 29 april mochten de pupillen en miniemen meisjes op eigen atletiekpiste aantreden voor de Beker van Vlaanderen! Met een “light-opstelling” behaalden ze toch mooi de 9e plaats.

Starten deden we op de piste met de 60H. Voor de miniemen was Marie onze deelneemster. Zij snelde in 13”10 over de horden, goed voor 4 punten. Bij de pupillen drie deelnemers. Iris bereikte de finish na 15”19 in haar eerste horden-wedstrijd. Camille viel jammer genoeg net over de laatste horde, maar kwam wel nog aan (16”77). Morgane liep zo de snelste ZWAT-tijd (14”67) en behaalde 4 punten.

Ook het Hoogspringen bij de miniemen meisjes ging om 13u30 van start. Amber & Gitte verdedigden op deze (toch wel moeilijke) discipline onze clubkleuren. Gitte sprong 1m10 hoog, Amber haalde nog net top-10 met een sprong over 1m20 en behaalde daarmee 4 punten.
Net naast het Hoogspringen konden we kijken naar de pupillen meisjes die meededen aan het Hockeybalwerpen. Mooie uitslagen voor de drie ZWATTERS die er meededen Kaat wierp, voor het eerst, maar haalde al mooi 15m80. Yinte verbeterde haar record met meerdere meters, nu staat dat deze op net geen 20m (19m71). Anna verpulverde haar record, een verdubbeling van haar recordafstand(!) zorgde voor een 22m04 verre worp, dat leverde ons zowaar 6 punten op!
Aan de andere kant van de piste ging het Kogelstoten door. Lotte deed hieraan mee en stootte net-niet haar PR (8m62 – 2cm te weinig), zij scoorde hiermee 8 punten.
In de Verspringbak waren er vier ZWATTERS actief. Worthy sprong, na een onregelmatige aanloop, 2m56 ver. Britt landde na 3m04 (PR) in de zandbak. Ook Celeste sprong een heel mooi eind in de zandbak (3m09). Jenna sprong echter het verst (3m72 – PR) en won de wedstrijd, zij behaalde dus 13 punten.

De 300m was ondertussen ook al (af)gelopen. Marie stond nog eens klaar in de startblokken. Zij verpulverde deze keer haar record, deed er meer dan 2 seconden af en finishte na 50”37. Het bracht voor ons clubtotaal 7 extra punten op!
Nog een laatste keer knalde Marie over de piste, voor de 80m bij de miniemen. Zij deed er 12”27 (PR) over en zorgde nog voor 3 punten meer. Ook Kato de de 80m mee, zij finishte na 13”76

Het Kogelstoten bij de pupillen meisjes leverde knappe resultaten op! Worthy (5m18) en Anna (5m50) stootten voor het eerst met 2kg en deden dat behoorlijk. Jenna wierp worp na worp verder en eindigde op 6m26, dat leverde ons 9 punten op.
Over naar de spurt bij de pupillen (60m), met heel wat atleten die dicht op elkaar zouden (kunnen) eindigen. Anna finishte in 11”03 (PR) en bleef zo net Yinte (11”13) voor in reeks 4. In devolgende reeks was Britt met 10”37 (PR) iets sneller dan Morgane 10”46. Een reeks later en nog zo’n spannend duel, nu finishte Worthy in 10e24 (PR) net voor Camille (10”28). De snelste van de dag was echter Jenna, zij liep de 60m af in 10”20 en dat leverde 3 punten op. Celeste liep haar eerste 60m mooi in 10”44.

Het speerwerpen voor de miniemen meisjes was ondertussen al begonnen, met ook hier één deelneemster. Lotte prikte de speer al na 14m78, maar dat nog goed voor 5 punten!
Bij het hoogspringen van de pupillen meisjes werd de wedstrijd, jammer genoeg, sterk bepaald door de beslissing van de juryleden die zo “onze grootste tegenstander” waren. De wedstrijd (ruim) een half uur stilleggen is niet bevorderlijk voor de prestaties. Dikke pluim dus voor onze twee meisjes die vandaag ook nog eens voor het eerst Hoogspringen meededen. In deze moeilijke omstandigheden sprongen zij toch nog 1m00 (Iris) en 1m05 (Kaat) hoog, de sprong van Kaat leverde ons 3 punten op!

Lotte was ondertussen ook al gestart op de 150m. Zij landde na 23”32 over de aankomst (al vallend) het viel al bij al nog mee, en 4 punten waren zo toch ook weeral verdiend!
Laatste kampnummer dat afliep was het Verspringen bij de miniemen meisjes. Kato deed hier mee en landde na 2m93 in het zand. Zij zorgde zo voor 4 extra punten.

Afsluiten van de individuele nummers deden we met de 1000m. De pupillen liepen verdeeld over twee reeksen. In reeks één Yinte die haar PR verpulverde, nu staat deze op 4’28”86. Twee ZWATTERS in de tweede reeks, met Camille en Morgane. Beiden liepen ook heel de wedstrijd samen, en in de eindsprint ging Morgane (4’01”80 – PR) nog sneller dan Camille (4’02”81). Dat leverde ons 4 punten op!
Bij de miniemen liep Kato mee. Zij finishte in 4’09”07, en behaalde zo nog eens vier extra punten voor onze club.

Uitkijken naar de aflossingen deden we met onze twee pupillen ploegen. Het team met onze eerstejaars bracht het er heel goed vanaf. Anna (de enige tweedejaars in het team) startte als zeer snel en kon goed aflossen met Britt. Ook Britt bracht haar wedstrijd tot een goed einde en zette Celeste op weg. Celeste gaf haar stok daar aan Worthy en zij liep met 40”47 een héél mooie eindtijd.
Onze tweedejaars ploeg moest dan nog in actie komen. Camille mocht starten en gaf de stok door aan Jenna, zij liep vlot tot bij Morgane en Iris mocht aankomen met de aflossingsstok in de hand. De eindtijd voor onze pupillen meisjes was 40”20, goed voor 5 punten.

Geen miniemen ploeg op de aflossingen, dus konden we de wedstrijd al besluiten.
Uiteindelijk behaalden we 90 punten en zo sloten we de dag af op de 9e plaats. Knap gedaan allemaal!