Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren meisjes – KAMPIOEN

Zaterdag 4 mei trokken de cadetten en scholieren meisjes naar Lommel… Op hun Beker van Vlaanderen wedstrijd werden zij KAMPIOEN, en promoveren dus naar 2e Landelijke!
Proficiat!

Met 7 kadetten en 6 scholieren trokken we zaterdag naar het “verre” Lommel voor de Beker van Vlaanderen meisjes.
We hadden heel wat ambitie en daarom werd alle mogelijke moeite gedaan om met onze sterkste ploeg te kunnen optreden.
Laurian werd zelfs opgepikt aan de Kempervennen om voor extra puntengewin te kunnen zorgen !

Reeds bij de eerste tussenstand stond onze ZWAT-ploeg aan de leiding, ondanks een valpartij van Ashley (400H, maar nog wel uitgelopen en dus nog punten). Marie (300H) en Maud (100) hadden immers knap hun reeks gewonnen en Laurian was met een verbluffende 12”70 (wind +3,2) de allersnelste van gans de namiddag (ook op 200m) ! Als dan Florence ook het hoogspringen wint (de kogel hadden we wel verwacht) en Tess 2de wordt met de speer en Elin (ver) en Sara (800, tactisch knap) 3de, dan blijf je vooraan staan in elke tussenstand :-).
Maar toch werd het nog spannend want ADD (Atletiek De Demer / Tongeren) had een heel sterke kadettenploeg en Lena te veel pech met de speer. Iedereen gaf het beste van zichzelf : Gitte (kogel) , Marie (hoog) , Lisa (800) , Tatiana (1500) en Kato (knap 3de 1500 kadetten) zorgden voor de broodnodige bijkomende punten. Met een 2de plaats (Ashley ver), een reeksoverwinning voor Elin (200) en Laurian die ook op 200 de snelste scholiere bleek, hadden we vlak voor de aflossingen nog welgeteld 4 punten voor op Tongeren. Maar zij wonnen de 4×100 kadetten en onze kadetten meisjes werden 5de. Dus stonden we voor de afsluitende 4×100 scholieren 1 puntje ACHTER !
Tess-Flo-Laurian-Ashley moesten het dus doen en …. ze deden het 🙂 !
Op een verbluffende manier liepen ze naar de overwinning en ZWAT veroverde hiermee terug de eerste plaats !

Bedankt Maud-Elin-Sara-Kato-Marie-Gitte-Lena / Laurian-Lisa-Tatiana-Ashley-Florence-Tess voor deze -alweer- onvergetelijke atletieknamiddag.
Jullie waren gewoon de beste ploeg en verdienden die overwinning dubbel en dik 🙂 !

Je kan de volledige uitslag hier vinden, en het punten overzicht hier. Foto’s van onze fotograaf Patrick komen binnenkort op onze foto-website!