WDK Sint-Niklaas 2018

De laatste septemberdag was een mooie zonnige dag, ideaal dus om een wedstrijd mee te doen zou je denken. Jammer genoeg was de opkomst ZWATTERS zeer beperkt. Dat is spijtig, want al bij al ideale omstandigheden voor te sporten!
Een ideale dag was het zeker, want we haalden met 6 atleten wel 3 medailles!

Starten deden de pupillen meisjes op de 60m Horden. In de eerste reeks waren er twee ZWATTERS die meteen mochten starten.
Tasya starte super-vlot, terwijl Marlies de eerste horde aantikte. Echter met een sneller tempo tussen de horden kon Marlies nog de reeks winnen, zij werd 4e in totaal. Net geen medaille dus! Tasya werd knap 3e in de reeks..
Daarna was het de beurt aan de jongens. Jorick startte super-snel, en met een strak 3-pas ritme tussen de horden, kon hij met voorsprong deze reeks winnen. Zo werd hij knap 1e op deze discipline!

Ondertussen was het kogelstoten bij de benjamins meisjes afgelopen. Drie toppers namen hier deel!
Jade werd héél knap 2e in deze wedstrijd, en lanceerde haar kogel voorbij de 6m! Silke verpulverde haar PR, met en sterke stoot tot bijna 6m00, zij werd hiermee knap 3e!
Zo zagen we twee atleten stralen op het podium…Senna liet de kogel neerploffen net voor de 5m lijn. Top!

In het Kogelstoten bij de pupillen, zagen we onze twee jongens in actie.
Jorick maakte alweer een goede indruk, door z’n kogel ruim 7m50 ver door de lucht te katapulteren, hij werd heel knap 5e.
Ook Senne z’n resultaat was top! Hij verpulverde z’n PR met ruim een halbe meter en komt stilaan in de buurt van de 5m, hij werd 22e.

Morgane was als enige miniem meisje aanwezig en nam deel aan het Speerwerpen.
Zij haalde nog net 10m50, en werd daarmee 25e in de uitslag.

De snelle pupillen meisjes wonnen elk hun reeks bij de 60m spurt!
Tasya werd ingedeeld in de eerste reeks en won hier met ruime voorsprong. Marlies volgde het goede voorbeeld en won de tweede reeks.
Bij gebrek aan snelle tegenstanders geen topresultaten, maar dat komt wel!

Senne snelde met z’n gekende (kleine) pasjes snel vooruit en liep nog net onder de 11″00 over de aankomstlijn. Hij werd 6e in z’n reeks.
Jorick schoot als een raket uit de startblokken, en werd héél knap 4e in de snelste reeks. Net naast het podium, maar hij zette een nieuw PR neer!

De drie meisjes benjamins meisjes startten allen op de 60m.
Jade verpulverde haar PR in de 2e reeks en werd er knap 2e. Senna zorgde eveneens voor een nieuw PR, en liep in dezelfde reeks als 4e over de aankomst!
Silke liep een reeks later, in de snelste reeks, mee en werd nog heel knap 7e in deze snelle reeks!

Het Kogelstoten bij de pupillen meisjes verliep niet ideaal voor Marlies, die haar Kogel al zag neervallen na 4m00. Ze werd hiermee 26e.

Terwijl de kampnummers op hun laatste benen liepen, konden de benjamins meisjes aan de slag voor hun 600m.
Silke en Senna vertrokken iets achteraan, maar beiden versnelden nog. Zo kon Silke (relatief) vooraan eindigen als 7e in de reeks. Senna schoof nog op naar plaats 11!
Net géén PR, maar wel een top afsluiter voor dit seizoen..

Over naar het discuswerpen bij de pupillen meisjes. Na enkele worpen kon ze stelselmatig verbeteren, zodat ze exact 10m50 ver wierp. Een top resultaat, voor de eerste wedstrijd in deze discipline.

Morgane vertrok voor haar 1000m en kon goed doseren, met een heel goede wedstrijd kon ze haar PR zelfs verbeteren! Een knappe prestatie dus, ze eindigde op de 11e plaats.

De pupillen jongens waren met z’n twee. Jorick ging goed mee in de groep en spurtte nog naar de 11e plaats, een top-tijd voor hem!
Senne kende een goede start, maar liet op het einde wat tempo minderen waardoor hij niet aan z’n gehoopte resultaat haalde…

Bij de pupillen meisjes zagen we twee ZWATTERS startten. Tasya snelde naar een toptijd op 600m, echter de laatste ronde was er teveel aan dus kwam ze niet aan.
Marlies had heel goed ingedeeld en met een supersnelle ronde, kon ze haar PR verpulveren en liep ze voor het eerste onder de 4’00!

Heel knap gedaan allemaal!
Top resultaten allemaal.

Op naar de winter….