PK Indoor jeugd – Hoboken (2022)

Zondag 18 december trotseerden onze jeugdatleten de koude om af te zakken naar de indoorhal in Hoboken, waar we (velen voor het eerste keer) deelnamen aan een indoorwedstrijd… Het Provinciaal Kampioenschap stond met vet in de agenda voor 17 actieve #ZWATKids… En onze atleten deze het super!

De eerste atlete die mocht atletieken was Ianka, bij de pupillen meisjes (60Horden). Ze kon Na het startschot alle 5 de horden vlot overschrijven, zodat onze wedstrijddag meteen goed gestart was!
Ondertussen waren de meeste #ZWATKids opgewarmd want heel wat atleten kwam tegelijk in actie… De pupillen meisjes trokken met z’n vijven naar de zandbak om te gaan Verspringen. En daar konden onze atleten een onderling spannende competitie beleven. Anna en Eliana sprongen exact even ver en werden respectievelijk 5e en 6e. Renée maakte voor het eerst kennis met Verspringen en werd 7e op 1cm van Anna & Eliana. Met 3 #ZWATkids in de top-7, heel knap! Mila kon haar record met meer dan een halve meter verbeteren en werd 15e. Erin volgde een plaatje verder.
De pupillen jongens waren gelijktijdig bezig met hun Hoogspring competitie en daar waren zelfs 6 #ZWATKids aanwezig. Onze deelnemers konden een mooi parkoers afleggen, Adam besloot als 17e z’n wedstrijd, Mathias werd 18e. Xant sprong naar de 12e plaats. René haalde met een mooie sprong nog net de top-10 (10e). Arno kon beslag leggen op plaats 8. Teo sprong even hoog als de 3e, maar werd uiteindelijk 5e (enkele nulsprongen meer dan de 3e).
Tijdens de Hoogspring-competitie van de jongens, hadden onze pupillen meisjes al hun 60-wedstrijd afgewerkt… Ondertussen was Marielou ook opgewarmd, dus stonden er 6 #ZWATkids aan de start van deze discipline! In de eerste reeks meteen 2 atleten in actie. Renée werd heel knap 2e en plaatste zich zo voor de finale. Anna werd in dezelfde reeks ook mooi 4e. Ook in reeks twee één #ZWATKid in actie, Mila werd hier 4e. In reeks drie ook één #ZWATKid in actie, Erin kon zich plaatsen als 5e. De laatste reeks werd betwist met ook twee #ZWATKids in actie. Eliana overschreed als 2e de finishlijn, Marielou volgde héél kortbij als 3e.

Ondertussen kwamen al 12 #ZWATKids in actie, en enkel pupillen… Waren er geen miniemen zal je denken? Jawel, maar zij kwamen later in actie. Op de 60m bijvoorbeeld…
Beginnende bij de miniemen jongens, met Sander die de eer hoog hield! Hij startte in de 5e reeks en werd hier héél knap 2e.
Daarna de beurt aan de miniemen meisjes, Senna nam deel in de 3e reeks en besloot haar reeks als 6e.

Terug over naar onze pupillen, want de jongens stonden met z’n allen aan de Verspringbak! Zes atleten kwamen in actie! Met Karel (heel knap 8e) en Teo (heel knap 10e, zonder enige verspring opwarming) haalden nog mooi de top-10. René sprong naar de 12e plaats, Arno sprong even ver en belandde op de 13e plaats. Matthias viel in de zandbak op plaats 18 en Xant sprong zichzelf naar een mooie 19e plaats in de uitslag.
Tussendoor deed Karel ook mee aan de 60 spurt. Hij kwam in actie in reeks 1 en liep meteen naar een mooie 2e plaats!
Adam deed mee aan het Kogelstoten bij de pupillen jongens en kon zich nog net in de top-10 kogelen, hij werd verdienstelijk 10e.

Twee pupillen meisjes kozen om het Hoogspringen mee te doen. Ianka verbeterde knap haar persoonlijk record en werd 7e. Marielou kon beslag leggen op een mooie 5e plaats.
Het slotnummer voor pupillen meisjes was de 60m finale, met Renée aan de start. Zij verpulverde haar persoonlijk record en kon als 4e knap de finishlijn overschrijden!

Onze miniemen namen ondertussen deel aan verschillende kampnummers.
Twee meisjes trokken naar de verspringbak. Senna sprong naar een mooie top-10 (10e ) plaats. Janne verbeterde haar record en kwam zo op plaats 13 terecht!
Daarna kon Janne naar het Kogelstoten doorgaan. Ook hier kon ze een persoonlijk record neerzetten en werd ze knap 10e.

Tot slot kwam Sander in actie, hij nam deel aan het Verspringen bij de miniemen jongens. Hij landde op de 11e plaats in de uitslag…

Knap gedaan allemaal!