KAVVV Criteriumcross – Schoten (2019)

Zaterdag 26 oktober was een best aangename herfstdag, 20°C en een stralend zonnetje! Als je de wind wegdenkt, ideale omstandigheden om buiten te komen en te gaan crossen… Dus trokken heel wat atleten naar Schoten om te crossen!

De benjamins meisjes mochten als eerste van start. Met z’n vieren trokken ze op pad. Lore werd héél knap 2e, en onze drie andere ZWATTERS liepen in een spurtje tegen elkaar over de meet (Lize, Marie en Flore respectievelijk 12, 13e en 14e).
Bij de benjamins wel heel wat meer “jong(ens) geweld” aan de startlijn. Met vriendjes Jans (1e) en Milton (3e) zagen we, net als vorige week, twee ZWATTERS in de top-3! Fons kon z’n vriendjes nog net zien lopen en werd 8e. Xant haalde de top-10 (10e-), Niels volgde als 14e en verderop zagen we ook Arno (18e) en Rune (19e) finishen. Ook de jongste atleten bereikten allen de finish: Arne (20e), Alexander M (22e), Leander (23e) en Floris (24e).

Negen pupillen meisjes stonden aan de startlijn voor hun wedstrijd. Na een knappe wedstrijd zagen we Norah winnen (1e) en Silke werd mooi 4e. Senna (12e) en Luna (13e) zetten eveneens een mooi resultaat neer, net als Julia (16e). Verderop liepen onze ZWATTERS lang samen en bepaalde een (lange) “spurt” de eindposities. Yoni (23e) haalde Eva (24e) en Olivia (27e) nog in en Louise finishte net op de hielen van de voorgaande meisjes (28e)…
Drie “musketiers” bij de jongens. Sander werd 2e, Tuur finishte als 18e en Noah bereikte als 25e de eindmeet!

Daarna konden we bij de jeugd nog supporteren voor één miniemen jongen! Jeroen liep zijn wedstrijd uit als 21e!

We zagen alweer heel wat gemotiveerde atleten finishen en heel wat ouders stonden enthousiast te supporteren! Meer moet dat niet zijn 😉 (alhouwel, een prijsje voor de kids aan de aankomst had fijn geweest)
Proficiat alvast aan iedereen die erbij was!

Bij de cadetten/scholieren meisjes drie ZWATTERS aan de startlijn… Morgane liep haar eerste “volwassenen cross” en haalde meteen een heel knappe 5e plaats bij de cadetten. Tatiana liep iets later over de eindmeet, zij werd 4e scholieren. Farah werd (zonder voorbereiding/opwarming, omdat ze pas laat arriveerde) knap 10e bij de cadetten meisjes.

Ruben bouwt nog steeds aan z’n conditie deze winter, hij werd 12e bij de scholieren jongens.

Bij de junioren, senioren en masters vrouwen drie ZWATTERS die de finish bereikten! Sandra werd knap 5e M+45 en bleef zo dochter Farah (2e JUN) voor. Farah werd op haar beurt kort gevolgd door Sarah (19e SEN).

Spannende wedstrijd bij de senioren heren. Ook ditmaal waren de heren voorin te vinden, met Sven die als eerste over de aankomstlijn liep. Olivier (7e SEN) draaide de rollen van vorige week om en hield nog net Simon (2e JUN) af. Joeri finishte in z’n eerste cross (na lange periode) knap als 12e!

Jeugdfoto’s kan je terugvinden in volgend album, de volledige uitslag kan je raadplegen op deze link.