Hoogstraatkermis Avondrun – Bazel (2019), verslag

Vrijdagavond 26 juli ging de 5e Hoogstraatkermis Avondrun door! Onder hoge, maar “doenbare” temperaturen, stonden heel wat (vooral jonge) ZWATTERS aan de startlijn van de verschillende wedstrijden!

De ZWAT jeugdatleten en ook de vele stagedeelnemers (40 kinderen!) hadden afgesproken omstreeks 18u15 aan de inschrijvingen, zodat iedereen z’n rode t-shirt kon aandoen en ook de wedstrijdnummer reeds opspelden. Toen iedereen daarmee klaar was, startten we de opwarming in groep. We liepen door de Hoogstraat vertrekken aan de startlijn, lopen tot aan het keerpunt, en terug naar de aankomst. Op die manier hadden we al het volledige parkoers verkend.
Daarna was het tijd voor stretching en ook beperkte looptechnische oefeningen. We hadden nog eventjes tijd, dus vlak voor de start konden we eerst nog eventjes uitrusten en wat drinken.

Exact om 19u00 werd dan het startschot gegeven voor de Snoepjesloop! De eerste helft van de loop werd de groep nog wat samengehouden. Maar eenmaal voorbij het keerpunt zagen we de atleten versnellen en spurten richting de finish. Heel wat knappe resultaten trouwens, met Marie (stagedeelneemster) als 2e (1e meisje), Morgane als 3e (2e meisje) stonden er 2 deelnemers mooi in de top-3. Met Frauke (stagedeelneemster) als 4e en Silke als 5e tellen we zo heel wat bekende gezichten in de voorste gelederen. En ook de andere deelnemers deden het één voor één schitterend!

Helaas véél minder ZWATTERS op de 6,4km & 9,6km… We tellen er slechts 3 in de einduitslag 😮
Alle ZWATTERS namen deel aan de 6,4km. Olivier werd knap 3e, Kristof finishte nog net in de top-10 (10e) en Peggy werd eerste dame (21e in totaal).