Zaterdag 28 augustus – PK Aflossing (Kapellen)

Voor het eerst wedstrijd meedoen, om het zo goed mogelijk te doen en om de titel te behalen, dat is de samenvatting van onze beperkte club-delegatie op het Provinciaal Kampioenschap Aflossing in Kapellen!

Onze vijf pupillen meisjes (vlnr..: Lore, Nele, Federica, Sien en Yinthe)

Zaterdag 28 augustus trokken enkele jeugdatleten en volwassenen naar Kapellen.

De trainers slaagden erin om bij de pupillen meisjes één ploeg op te stellen… Vrijdagavond kregen zij nog één extra training, zodat ze voorbereid aan de wedstrijd konden starten, want onze vier meisjes deden voor het eerst ooit één wedstrijd mee. Onze (nieuwe) “atletiekers” slaagden er knap in om de aflossing tot een goed einde te brengen! Nele, Federica, Sien en Yinthe werden 3e in hun reeks (12e in totaal) met 40″34.

Bij de miniemen meisjes konden we ook één ploeg samenstellen. Zij hebben al iets meer ervaring op wedstrijd, maar na twee jaar zonder wedstrijd was het best spannend om voor het eerste 4x80m mee te lopen. Onze vier eerstejaars, Silke, Eppe, Norah en Lise, werkten hun aflossing zeer goed af. Uiteindelijk konden ze aankomen in 46″24 en werden ze 3e in hun reeks (7e in totaal).

Na de korte aflossingen was het tijd voor de lange aflossingen, ondertussen zochten onze supporters ook beschutting op, want een korte regenbui teisterde de piste. Gelukkig konden we de volgende wedstrijden meedoen in droge omstandigheden!

Voor de 3x600m bij de pupillen meisjes mochten Lore, Sien en Nele lopen. Yinthe en Federica konden supporteren voor hun vriendinnetjes… Dat werkt blijkbaar uitstekend, want de meisjes deden het voortreffelijk en finishten na 7’06″70. Zij werden 9e in hun reeks (en 14e in totaal). Super gedaan!

Daarna was het uitkijken voor de miniemen meisjes. Onze drie eerstejaars waren Silke, Norah en Eppe wilden het zo goed mogelijk doen en dat lukte ook! Zij liepen een heel goede wedstrijd en konden na een spannende wedstrijd beslag leggen op de 2e plaats in de reeks (4e in totaal) na een tijd van 5’47″44. Schitterend gedaan!


Na een middagpauze konden de dames opwarmen voor hun wedstrijd over 4x100m. Zij stonden aan de start met hun ploeg, Peguy, Amber, Ashley en Eline, met ambitie. Ze slaagden erin om, met zeer vlotte wissels, een mooie voorsprong op de concurrentie te halen en de wedstrijd winnend af te sluiten in 48″22! Onze dames werden dus Provinciaal Kampioen 4x100m AC!

Knap gedaan allemaal!