PK Jeugdmeerkamp – Mol (2022)

Maandag 6 juni stond op onze club-kalender het Provinciaal Kampioenschap Jeugdmeerkamp geprogrammeerd. Voor deze wedstrijd trokken we naar Mol, slechts drie #ZWATKids maakten de verre verplaatsing maar zij keerden allen terug naar huis met een fijne ervaring extra!

Om tijdig ter plaatse te zijn vertrokken we reeds om 8u00 op de atletiekpiste in Burcht, met kleine oogjes. Gelukkig waren we tegen 10u00 goed wakker en opgewarmd zodat we vol goede moed onze #ZWATKids konden deelnemen aan deze wedstrijd…

De pupillen meisjes waren met z’n tweetjes voor hun vierkamp. Lore en Janne trokken als eerste naar het Kogelstoten. Lore verbeterde in de eerste worp haar PR tot 5m33 (16e) en ook Janne verbeterde haar PR, zij wierp in haar laatste beurt 6m35 (5e). Een vlotte start dus voor onze meisjes, die na het Kogelstoten direct hun spikes aantrokken om te gaan spurten, 60m bij de pupillen. De wind stond hevig, en in het voordeel, ideaal dus om wat records te verbeteren…
Janne schoot snel weg, in de tweede reeks, en werd 3e in haar reeks. Met 10″18 verpulverde ze eveneens heel knap haar record. Aan de finish kon ze supporteren voor vriendinnetje Lore dat van start ging in reeks 4. Zij werd in haar reeks 4e en ja, ook met een nieuwe recordtijd die voor haar nu op 9″67 staat. De meisjes waren heel goed bezig, dus snel naar hetvolgende nummer.. De spikes konden hiervoor aangehouden worden want zij gingen Verspringen!
Ook hier veel (mee)wind, dus zien dat de aanloop goed uitkwam. Janne sprong 2m97 (29e) ver, een exacte evenaring van haar persoonlijk record. Lore landde na 3m08 ver in de zandbak (25e), net geen PR (2cm tekort).
De meisjes waren dus goed onderweg naar een knap puntentotaal in de meerkamp, maar nog één discipline moest afgewerkt worden. De 1000m…. Was het start om 13u00 of om 14u00? Het was de vraag aan de start, want niemand wist eigenlijk om hoelaat de wedstrijd van start ging, uiteindelijk bleek het compromis start om 13u15 te zijn. Een verhakkelde opwarming was het gevolg, niet ideaal maar toch was daar niets van te merken tijdens de wedstrijd.
Janne ging van start in de eerste reeks en kon een regelmatige wedstrijd eindigen op de 7e plaats in 4’18″15. Lore mocht in de laatste reeks lopen en hield nog een schitterende eindsprint over om te finishen in 3’44″69 (6e), ook dit was een nieuw persoonlijk record!

Tijd voor een totaalsom… Zoals je in het verslag kon lezen verbraken de meisjes (zo goed als) alle records dus ook hun puntentotaal was zeer goed! Janne haalde een totaal van 1098 punten en werd 22e (van de 34), de som bij Lore kwam op 1395 punten en zij eindigde op de 13e plaats. “Ongelukkige 13e plaats”, want de eerste 12 kregen een medaille. Toch voor allen een dikke duim, zij deden het fantastisch op de wedstrijd!


Slechts een miniem meisje, namelijk Silke. Zij mocht dus onze club-eer hoog houden in deze categorie, die een vijfkamp moesten afwerken. Zij mocht ’s morgens vroeg als eerste aan de slag op de spurt. Dus schoot ze uit haar startblokken en na 80m stopte de chronometer op 11″76 waarmee ze 8e werd in de 4e reeks. Aan de aankomst even uitpuffen en dan doorstappen naar het Hoogspringen.
Het Hoogspringen werd een lange wedstrijd, met maar liefst 29 deelnemers in één groep (met elk 3 pogingen per hoogte). Silke begon heel vroeg aan de wedstrijd (90cm), maar overtrof zichzelf meermaals en sprong uiteindelijk zelfs over een schitterende 1m27 (7e). Een verpulvering van haar record, dat tot vandaag op slechts 1m05 stond!
Na het Hoogspringen tijd voor een korte middag-break en wat eten, daarna kon zij gaan Kogelstoten. In een wedstrijd waar ze iedere worp verder ging, stootte ze haar Kogel bij de laatste worp 8m81 ver, goed voor een 6e plaats en opnieuw een record op één discipline.
Nog één werpnummer stond op het programma, voor de meisjes namelijk het Speerwerpen. Dus snel spikes aan en wat gaan oefenen want het was niet eenvoudig, omdat de wind in het nadeel stond, dus was het wat zoeken hoe het best te werpen. Uiteindelijk kon Silke toch nog één goede worp afleveren, en zelfs de 14m04 (18e) die ze liet noteren was één nieuw persoonlijk record voor haar.
Het slotnummer was ook voor de meisjes de 1000m, na wat uitrusten en een korte “heropwarming” ging de eerste reeks, met Silke, van start maar… De tijd bleek niet gestart, dus na 150m moesten de meisjes stoppen en terugkeren naar start. Zij kregen even rust, terwijl de (normaal geplande) “tweede reeks” liep, en konden daarna opnieuw van start. Ditmaal was de tijd goed gestart, en ook Silke startte héél goed, en hield evengoed vol zodat ze met een finaal schitterende eindsprint helemaal alleen en met ruime voorsprong finishte in 3’32″21 een nieuw knap persoonlijk record. Dit bleek ook de allersnelste tijd van de dag, jawel, ook sneller dan de atleten uit de reeks…

Na vijf proeven tijd voor de eindstand bij de miniemen meisjes, Silke stond de hele dag in de top-10 en kon een constant parkoers voorleggen met een knap einde op de 1000m. Dus uiteindelijk legde ze beslag op 2291 punten en werd héél knap 8e op de wedstrijd! Zij mocht dus fier na de wedstrijd een medaille in ontvangst nemen en kon zeer tevreden naar huis. Knap gedaan!

Bekijk de uitslagen via deze link, klik hier