Sport- en ontspanningsweek 2019

Naar jaarlijkse gewoonte trok onze spurtclub tijdens de herfstvakantie op sport- en ontspanningsweek. Dit jaar werd gekozen voor het Sunparks “Kempense Meren “….
Een korte samenvatting van deze actieve, ontspannende week!

Dag 1: Aankomst, sommigen al tegen nachtuur, met wat nachtlawaai van enthousiaste kinderen voor diegene die al hun bed hadden opgezocht. Gelukkig allemaal ZWATters rond elkaar.
Dag 2: Opstaan en buiten spelen, sommigen trekken al haloweenmaskers aan. Daarna, training, met +30 kinderen in het zand bij Annelies en Tom. Met Paul en Helga trekken we in korte broek joggend het Rauwse meer rond. Ieder kiest zijn groepje. Sommigen gaan voor dubbele, anderen houden het bij één. Wandelen is ook een optie natuurlijk. Vervolgens, buiten spelen en eendjes en ganzen opjagen of bewonderen. Of zwembad natuurlijk… Maar op tijd klaar voor de ZWAT Halloween snoep verzamel tocht. Bloed, rood haar, maskers en capes, alles was er. In sommige huisjes wonen er toch engerds, maar snoep werd er altijd wel verkregen na een samenzang. Daarna… we weten niet alles natuurlijk, maar Halloweenzwemmen (met kettingzaag!) was er zeker bij.
Dag 3: Opstaan en buiten spelen… Extra zandtraining door Jeroen en Bart voor de jeugd. Kracht, evenwicht en tijdlopen, alles komt aan bod. Paul trakteerde de volwassenen op een intervaltraining …voor enkele nieuwkomers de eerste ervaring met interval, voor anderen kwamen jeugdherinneringen naar boven. Na korte rustpauze, ZWAT zondagmiddagwandeling richting de “duitse café”, waar de man met de ene plateau 70man “mocht” bedienen. Enkele jeugdige avonturiers wilden een binnenweg nemen, maar werden teruggehaald. Aankomst bij Martine die zorgde voor een gezellige receptie.
Dag 4: Stress! Zwat loop! Paul zorgde voor mooie aankomst op het parcours en de zon. De allerkleinsten gaven 300m alles, aangemoedigd door hevige supporters kwam Lieze als eerste over de meet. Daarna de grote jeugd. Met meer dan 20 doken ze het bos in voor een blokje van 1km. Marlies, Imke, Jef en Eppe maakten er een hevige eindspurt van, met Eppe die nipt als 1ste aankwam. Moe was iedereen na die km, maar de eindspurt van sommigen was hard. Voor de volwassen was er ook voor iedereen iets, 3km voor de vrouwen, 5km voor de mannen, en aflossing kon ook. Simon en Laura waren met voorsprong de snelsten. Voor anderen was het een hard weerzien met “diepgaan” van de wedstrijd, anderen genoten van elk rondje en applaus. Na de ZWAT loop, RUST! En zwemmen, en buiten spelen, en …. ;
Dag 5: mmmm opstaan om te ontbijten met ZWAT in het restaurant. Altijd aangenamer dan in de bungalow! Tijdens het ontbijt werd de locatie voor de volgende training gekozen, de Lommelse Sahara. Na het ontbijt moesten er sommigen toch nog gaan lopen op de rustdag… Anderen kozen voor een fietstochtje, of zwemmen of spelen… Maar ’s avonds allemaal terug op post voor het avondspel. Annelies, Jeroen, Tom en Jelle hadden een moordraadsel bedacht. Wie werd waar, wanneer en hoe vermoord?? Antwoord te vinden door tips te verzamelen door andere ZWAT teams uit te dagen voor een spelletje cubben, ballonnen blazen, bottle-flip, touwtrekken, … . Of een rebus en drankje bij Fons. Eenmaal de moord werd opgelost door het team werd de spurt richting de sleutel van de schat ingezet. De spurt tussen verschillende teams was hard, maar Team Melotte kwam met de schat terug, en iedereen kon na afloop mee genieten van de schat. Het slachtoffer (Eppe) stelt het ondertussen goed…
Dag 6: richting Sahara, alweer zand, nog meer zand. Voor de jeugd hadden Bart, Laura en Annelies een spurttraining in petto. Paul zorgde met fluitje, potjes en helling voor een stevige cross training. Suïcide runs als traditionele afsluiter. Na de training gingen we gezamenlijk op zoek naar de uitkijktoren. NA het rusten, zwemmen, spelen, …. . ’s Avonds hersenen in gang zetten voor de bingo en quiz avond. Fons en Nancy leidden de bingo in goede banen. Voor de winnaars toch altijd een beetje stress (ik ga toch niet moeten zingen als ik fout ben…). Fons zorgde voor een toegankelijke quiz met leuke weetjes. Het was dan ook spannend tot en met het einde, ex aequo voor 1 en 2, en 3 en 4. Eliminatievragen voor 2 vertegenwoordigers van de ploegen, dat is pas stress… Team Paul wint uiteindelijk.
Dag 7: laatste lange duurtraining voor de volwassenen, laatste zwembadbeurten, laatste maal eendjes voederen, laatste maal speeltuin, laatste maal wandelen in de mooie omgeving …. .
Dag 8: opruimen en weg….