KerstCorrida 2018

Concept

Onze KerstCorrida is reeds een jarenlange traditie. In de loop der jaren wijzigde de locatie wel enkele keren, maar aan de succesformule werd niet teveel gesleuteld.

Voor dit jaar gooien we het roer echter wel grondig om: een nieuwe start- en aankomstlocatie, een gewijzigd parcours en een organisatie voor het goede doel.

Het is de bedoeling een zeer divers publiek warm te maken voor dit initiatief. Met de opbrengst hoopt ZWAT een uitstap te financieren voor het door hen gekozen goede doel.

 

Affiche

Goede Doel - I.M.S.O.

ZWAT organiseert zijn KerstCorrida in het kader van de ‘De Warmste Week’ van de actie ‘Music for Life’ van Studio Brussel. ZWAT loopt samen met veel sportievelingen ten voordele van I.M.S.O. Melsbroek (International Multiple Sclerosis Organisation). Dit is een vzw die zich inzet voor de personen met MS van het Nationaal MS Centrum Melsbroek.

                           

De doelstelling van I.M.S.O., dat reeds bestaat sinds 1980, is de belangen van de patiënt op sociaal, cultureel en financieel vlak te ondersteunen. Het betreft onder andere de jaarlijkse uitstap (bv. Bokrijk, kust, …), culturele uitstappen (film, theater, …), geschenken op bepaalde feestdagen, het cybercafé (PC’s ter beschikking stellen van de patiënten), enz. Financiële tussenkomsten zijn er voor medicatie en bij de aankoop van hulpmiddelen (rolstoel, douchestoel, aangepast scherm voor PC, aangepast bed of matras, …) of verbouwingen. Daarvoor worden er regelmatig welfare activiteiten georganiseerd.  De organisatie telt ongeveer 500 leden patiënten en een 40-tal vrijwilligers.

Timing

14u00: Maatschappij Linkerscheldeoever KIDSRUN (600m) (vanaf 6 jaar)

Elke deelnemer ontvangt een medaille en attentie

Deelnameprijs: €2,00

 

14u15: Memorial Herwin Puls: Wedstrijd over 5km of 10km

Elke deelnemer ontvangt een lekkere attentie

Deelnameprijs: €5,00

 

Inschrijvingen en start van de wedstrijd op de atletiekpiste van Burcht, Heirbaan 78, 2070 Burcht (Zwijndrecht)

 

 

Parcours

Inschrijvingen en start van de wedstrijd op de atletiekpiste van Burcht, Heirbaan 78, 2070 Burcht (Zwijndrecht)