Schrale wind deert crossers niet om goed te presteren op PK veldlopen

Afgelopen zondag konden onze (halve-)fond lopers hun hartje ophalen in het veld. In Hulshout vond namelijk het Provinciaal kampioenschap veldlopen plaats. Ondanks de vele regenbuien afgelopen dagen, lag het parcours er netjes bij. Ook het weer zat mee, zelfs was er even een sprankeltje zon te bespeuren. Enige boosdoener was de stevige wind, maar dat deerde onze atleten niet. 8 zwatters trokken hun spikes aan en gaven het beste van zichzelf. Het resultaat: een knappe provinciale titel, een bronzen medaille en nog enkele top 10 plaatsen.

Onze cadetten mochten de spits afbijten, hier 2 Zwatters aan de start, Lize en Eppe. Zij moesten een cross van 3km trotseren, beide meisjes deden het prima. Ondanks een mindere dag van Eppe kon ze nog net de top 10 induiken, ze werd op de voet gevolgd door Lize, die een sterke wedstrijd in de benen had.

Bij de scholieren stond Morgane aan de start van de 3km. Ook zij liep een mooie wedstrijd waar ze als 5de over de finish kwam. Totaal onverwacht en tot haar grote vreugde mocht ze alsnog het podium betreden, dankzij een 3de plaats in haar leeftijdscategorie. De 1ste medaille was een feit.

Vervolgens was het aan de dames van de korte cross. Laura die haar titel van vorig jaar verdedigde nam meteen de leiding waarna een groepje van 6 volgde. Ze liep een verstandige wedstrijd door zich in de eerst ronde gedeisd te houden in de wind. Desondanks moesten de meeste atleten op dat moment al lossen. In de laatste ronde plaatste ze een versnelling op een helling waardoor haar enige overblijvende concurrente op dat moment ook moest lossen. Laura kon zo haar provinciale titel veilig stellen. Ook Sarissa liep een mooie wedstrijd, ze kon lang aanpikken met de kopgroep maar moest helaas afhaken, waarna ze alleen viel en haar eigen wedstrijd diende te lopen. Na een strijd tegen de wind moest ze nog 1 plaatsje prijsgeven.  Met een 7de plaats mag ze alvast tevreden zijn. Een sterke prestatie ondanks de mindere trainingsintensiteit.

Laura: “De eerste ronde heb ik wat afwachtend gelopen. Al snel waren we met 2 weggelopen van de groep. In de tweede ronde bij het bergje naar boven heb ik een versnelling geplaatst waardoor ik een gat liep en de overwinning binnen was. Het was nog even hoog tempo lopen tot aan de aankomst om daar aan te komen en mijn provinciale titel te verlengen.”

Tot slot de korte cross voor onze mannen. Met enkele (internationale) toppers aan de start zou het er zeer snel aan toe gaan. Geen probleem voor onze mannen. Simon, Sven en Olivier gaven het beste van zichzelf. Simon en Sven hadden hun start niet gemist. Simon liep lang in 9de -10de positie, Sven volgde kort erop. Halfweg de wedstrijd vond Simon de kracht om zich op te rukken naar de 8ste plaats.  Sven volgde even later als 11de en Olivier sloot het rijtje af.

Een dikke proficiat aan onze crossers en een dikke dank je wel aan Joeri voor de coaching en aan de aanwezige supporters.