Veel jong zwat talent op indoormeeting in Gent

Zaterdag 11 februari was het Aalsterse Indoormeeting in de topsporthal in Gent, en onze Zwatters waren weer goed vertegenwoordigd.

Jelle Daems (JUN) heeft dit weekend twee wedstrijden ingepland, bovenop een doorgedreven trainingsschema. In Gent presteerde hij meer dan degelijk, al bleef het kersverse kogel PR buiten bereik. Beste resultaat was 11m16, zijn PR is 11m73. Goed voor plaats 5.
Bas Tierens (SCH) , onze nieuwe gevestigde waarde, verscheen aan de start van de 60m, en liep een nieuw PR met 7.55, hetgeen hem de 14de plaats opleverde in een sterk bezette wedstrijd met 34 deelnemers.
We waren natuurlijk ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe lichting Cadetten. Op de 60m Cadetten Dames verschenen Norah Swinnen en Silke Maes aan de start. Dat ze in goede doen waren bleek uit de twee nieuwe PR’s. Norah verbeterde naar 8.29 en haalde een 5de plaats. Silke liep 8.77, goed voor een 30ste plaats in een zeer druk bezet nummer met maar liefst 65 ingeschrevenen.

Terug aan de Cadetten Dames, dit keer op de 800 meter. Silke Maes verscheen terug een de start voor een sterke race, maar de uitblinker was hier Eppe Decru, die een toptijd neerzette . Silke haalde een mooie 6de plaats met 2:35.34. Eppe was ongenaakbaar met 2:21.34 en kaapte de overwinning weg.
Bij de werpers is er ook versterking met 3 sterke Cadetten Dames, die alle drie afzakten naar Gent voor hun eerste wedstrijd ooit met kogels van 3 kilogram. Met 22 deelnemers ook hier een zeer druk bezette wedstrijd, die dan nog de mist dreigde in te gaan omdat de organisatie de 3 kg kogels vergeten was. Gelukkig hadden enkele atleten hun eigen kogel bij.
Onze atletes presteerden zeer degelijk. Kyara Jacobs haalde een 20ste plaats en PR met 6m18, daar zit zeker nog meer in. Axelle Van de Vyver stootte tweemaal geldig met 7m10 en 7m27 (PR) en werd 16de – ook met groeipotentieel, en Eva Spinoy ging voor de standworp vanaf poging 2 en haalde een mooie 7m52 (PR), goed voor een 14de plaats. Nog wat schaven aan de techniek en daar komt nog wat moois uit!

Bij de Scholieren Vrouwen werd er geen hinkstap ingericht, dus onze Vlaamse kampioene Jenna Vermeulen nam deel aan het verspringen. Na een knetterende reeks eindigde ze op 4m97, nog maar eens een nieuw PR, en de magische grens van de 5 meter komt zo wel heel dichtbij.

Belofte Florence Boeynaems moet haar plaats vinden bij de SEN als huidig Belgisch Kampioen JUN, en deze wedstrijd was weer een stap in de goede richting. De techniek is stevig onder handen genomen, en dat vraagt tijd. Toch presteerde “Flo” degelijk met 12m67 (PR 13m54) en kaapte zo de 2de plaats weg bij de SEN.
Dan was het de beurt aan Amber Vanden Bosch (SEN) die aantrad voor zowel 60m als de 200m. De 60m was zeer druk bezet, met meer dan 50 deelnemers. Amber liep een uitstekende 7.74, net boven haar PR van 7.61, en goed voor de 4de plaats. Dan aan de start van de 200m, al even druk bezet, waar Amber een prachtige race liep, en eindigde in een nieuw PR van 24.85 en zo onder de 25 seconden dook. Hiermee doet ze een flinke duit af van het 16 jaar oude clubrecord van Marijke Lequesne (25″17), waarvan ze ook eerder het 60m indoor record afsnoepte.