Zwatters trotseren koude, regen en modder in Mechelen

De 11 novembercross, een jaarlijkse traditie op de crosskalender. Ook dit jaar werd domein de Nekker weer helemaal omgetoverd tot een prachtig, variabel parcours. Afwisseling van bergjes, los zand, en snellere stukken maakt deze cross uitdagend voor iedereen. Meestal een stralend zonnetje op dit parcours, maar dit jaar dachten de weergoden er anders over. Het werd echt cross weer: koud en nat. De regen zorgde voor de nodige modder en gladheid met enkele valpartijen tot gevolg. Dit hield onze sterke Zwatters niet tegen hun wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In totaal kwamen er 21 zwatters aan de start, waarvan 12 jeugdatleten. Onze jeugd beet de spits af en leverden enkele mooie prestaties.

Bij de benjamins kwamen 3 moedige meisjes aan de start. 1ste jaars Romée werd knap 3de, even later volgde Elize die mooi haar eigen wedstrijd liep.
2de jaars benjamin Lore werd vervolgens in haar wedstrijd knap 16de.
Onze pupillen waren talrijker aanwezig. Bij de 1ste jaars liepen Senna, Louise en Olivia een behoorlijk mooie wedstrijd. Even later waren de 2de jaars aan de beurt. Nora en Eppe klaarden de klus en eindigde mooi in de top 10. Even later kwamen ook Silke, Lena en Eva over de finish. Ook zij hebben het beste van zichzelf gegeven en mooie resultaten neergezet.
Bij de jongens slechts 2 zwatters aan de start en dit bij de allerkleinsten. Xant (1ste jaar) en Niels liepen beide prima en zijn alweer een cross-ervaring rijker.

Na de jeugd, tijd voor het grotere en langere werk.
Morgane en Farah mochten zich als 1ste klaarmaken, en als 1ste jaars kadetten deden ze het behoorlijk goed. Hun vuurdoop bij de ‘groten’ hebben ze prima overleefd. Morgane werd knap 12de. Farah finishte even later als 37ste.
3 Seniors dames kwamen aan de start van de lange cross. Laura bepaalde van in het begin mee de wedstrijd en zat gedurende de hele wedstrijd mee in de kopgroep. Ondanks 2 schuifpartijen finishte ze knap als 4de. Even later volgde Heidi, ondanks een lichte terugval in de slotronde liep ze een puike wedstrijd. Hierdoor mocht ze mee het podium op, zij werd knap 3de in haar categorie.
Tot slot finishte Jessica, ook zij liep een sterke wedstrijd en breidt zo haar sterke vorm verder uit.
Daarna was het de beurt aan Olivier, die opteerde voor de lange cross (9085m), ook hij bracht het glibberige parcours tot een goed einde, hij werd uiteindelijk 25ste.
Simon die ook voor de lange cross koos, trad aan bij de junioren, hij liep knap naar een 8ste plaats.
Voor het eerst werd er een korte cross voor dames georganiseerd (1780m), ook hier 1 zwatter van de partij. Sarissa liep, ondanks een mindere dag, nog een mooie wedstrijd en finishte knap als 14de.
Sven kon jammer genoeg niet deelnemen, maar was ter compensatie wel een waardiger supporter, hopelijk is hij snel terug van de partij om onze ZWAT-kleuren nog meer in de kijker te zetten!
Dikke proficiat aan al onze deelnemers voor de mooie prestaties! En uiteraard ook een welgemeende dank je wel aan trainers Joeri en Paul om ons in deze weersomstandigheden bij te staan. Ook een dank je wel aan de mama’s, papa’s en supporters om onze atleten naar mooie prestaties te loodsen.