Spurters houden eer hoog in Gent, crossers vallen in de prijzen in Vilvoorde

Zondag 26 januari vond in Gent het Vlaams kampioenschap indoor plaats. 4 Zwatters konden zich hiervoor kwalificeren. Amber mocht de spits afbijten op de 60m horden, zij startte in de 1ste reeks met naast haar Hanne Maudens en Eline Berings (die knap een wk-ticket bemachtigde). Amber deed het prima tussen de toppers en finishte knap als 4de in haar reeks. Met alweer een tijd onder die 9’’ (8.93). Caitlin die ondertussen heel veel tijd besteed in het leger, had tijdens haar bivak een lichte blessure opgelopen waardoor ze uit voorzorg niet deelnam aan haar 60m horden. Zij had dit sowieso ook prima gedaan want ook zij liep dit jaar al onder die 9’’. Voor haar alvast nog heel veel succes in haar legeropleiding.
Onze jonkies Ashley en Laurian kwamen aan de start op de 60m. Ook zij deden het prima tussen de groten. In respectievelijk 8.06 en 8.21 snelden zij hun 60m. Ashley benadert hiermee alweer de 8’’ grens, hopelijk lukt het volgende keer om er onder te duiken.

Ondertussen trokken er ook enkele lange afstand atleten naar de cross in Vilvoorde. Onder toeziend oog van trainer Joeri leverden zij knappe resultaten en vielen hierbij zelfs in de prijzen.
Jessica nam de lange cross voor haar rekening, zij liep een zeer sterke wedstrijd. Zij startte op haar eigen tempo en schoof gedurende de wedstrijd stelselmatig wat plaatsen op. Dit resulteerde in een knappe 14de plaats. Zij keek dan ook tevreden terug naar haar parcours.
Sven en Olivier opteerden tevens voor de lange cross (die uiteindelijk door een jury foutje, 1 ronde korter werd dan voorzien). Voor Sven was dit uiteraard ideaal want op het einde speelde de vermoeidheid hem wat parten. Hij hield wel knap stand op een 5de plek. , Olivier die een alerte wedstrijd liep finishte even later als 8ste.
Tot slot nam Sarissa deel aan de korte cross, ook zij kan tevreden terugblikken op een mooie wedstrijd met een 6de plaats.
Proficiat aan alle atleten en hun trainers voor de mooie prestaties. Hop naar de volgende!