Provinciaal kampioenschap indoor levert weer tal van medailles op voor ZWAT

Zondag 5 januari trokken 23 ZWAT-atleten naar de Topsporthal in Gent voor het jaarlijks Provinciaal Kampioenschap indoor en ze leverden daar 36 prestaties af.  De opkomst was dit jaar wat “magerder”, maar de prestaties leden er niet onder.

Immers, 7 van hen mochten het podium bestijgen en een medaille in ontvangst nemen.
3 ZWAT-ers werden zelfs provinciaal kampioen  en dat allemaal op 60m Horden : Ashley bij de scholieren in 9”08, Amber met een sterk PR (8”84) bij de juniores en Caitlin bij de seniores in 8”95 (en dat na vele weken harde militaire opleiding en weinig atletiektraining).   HEEL KNAP, PROFICIAT !
Zilver was er voor Florence die bij de scholieren de kogel voor het eerst voorbij de 12m “keilde”  (12m51 ! Na een mooie reeks).

Verder waren er nog 3 bronzen plakken voor Laurian  (60 m scholieren), Vincent 400 m juniores en Elin (hinkstap scholieren meisjes) die daarmee voor het eerst in haar (nog prille) atletiekcarrière op een podium mocht plaatsnemen.

Met dit Provinciaal kampioenschap indoor is het drukke indoorseizoen dan ook meteen van start “geschoten”.  Dankzij deze mooie prestaties, maar zeker ook door de inzet en het enthousiasme van al die andere ZWAT-ers reden de ZWAT-coaches, na een zeer lange dag in Gent, erg tevreden terug naar huis.  Bedankt Morgane-Farah-Jenna-Bas-Pieter-Yannick (die alle 6 aan hun eerste PK “bij de grote mensen” kwamen deelnemen)  -Gitte-Sara-Lena-Lisa-Wouter-Matteo-Lotte-Jelle-Sarissa-Anke.

De uitslag kan je raadplegen via deze link.

Ter zelfder tijd trokken de afstandslopers richting Grimbergen voor de eerste veldloop van 2020. Er verschenen 3 zwatters aan de start. In de lange cross voor seniores liep Sven Janssens zijn eerste VAL cross van dit seizoen. Na zijn tijdelijk inactiviteit bij de VAL was het vooral een goede test voor de conditie. Met een behouden start en mits een sterke laatste ronde, waarin hij nog 3 personen wist in te halen, liep hij mooi binnen op een 22ste plaats. Even later finishte ook Olivier Peeters die een heel wat moeilijkere wedstrijd achter de rug had. Wegens maagproblemen enkele dagen terug ontbrak het hem nog aan voldoende power in de benen om het verraderlijk zware parcours in het prinsenbos te overwinnen.
Tot slot kwam ook Simon Schadron in actie bij de junioren heren. Ook hij startte behouden maar won ronde per ronde plaatsen om ook finaal nog zeer sterk te finishen met een spectaculaire versnelling. Het leverde hem een 8e plaats op bij de junioren.

Grimbergen was een mooie test voor het provinciaal kampioenschap veldlopen, dat volgende week zondag op het programma staat in Essen. Hopelijk mogen we daar nog wat meer zwatters verwelkomen.

De uitslagen van deze veldloop kan je hier vinden.