KAVVV-eindcriterium wedstrijd te Zandhoven voor één keer in september

Terwijl onze werpers zich afgelopen weekend hebben kunnen uitleven op de eigen piste en de micromeeting te Merksem, konden onze lange afstandslopers zaterdag terecht op de cross te Zandhoven.

Dit was de 1ste cross na de covid-19 pauze, en tevens de laatste cross van het KAVVV-criterium 2019-2020. Het parcours lag er alvast heel netjes bij, logisch met het stralende weer van de afgelopen dagen.  Tijd dus om de conditie te testen en nog wat extra punten te sprokkelen voor het eindklassement. 24 Zwatters grepen alvast de kans zich beter te positioneren.

De wedstrijd begon met de allerkleinsten. Onze benjamins waren het best vertegenwoordigd. 4 meisjes (Renée, Marie, Yinthe en Yara) en 9 jongens (Milton, Xant, Arne, Arno, Niels, Leander, Leonart, Rune en Teo) gaven het beste van zichzelf om zo nog enkele plaatsjes te kunnen schuiven in het klassement.

Vervolgens was het aan de pupillen, hier waren door spijtige omstandigheden slechts 2 deelnemers.  Jammer dat de afwezigen hun plaats in het klassement niet konden verdedigen. Onze 2 jongens, Arthur en Tuur deden alvast hun uiterste best om de ZWAT-kleuren alsnog te tonen.

Geen miniemen voor onze club, dus tijd voor de cadetten en scholieren. Bij de cadetten meisjes zagen we 2 vaste waarden aan de start. Morgane werd verrast door een atlete die snel startte. Daardoor werd de vaste strijd met Anne-Sophie (AVN) wat zwaarder waardoor ze uiteindelijk knap finishte als 2de, met ook een knappe 2e plaats in het eindklassement als resultaat. Farah finishte even later. Ook scholiere Gitte liep hier een puike wedstrijd.
Vervolgens was het de beurt aan Ruben, ook hij liep bij de scholieren jongens een mooie wedstrijd.

Na de grote jeugd was het tijd voor de volwassen, 3 dames kwamen aan de start in hun wedstrijd. Ook zei gaven het beste van zichzelf. Jessica kwam als 1ste over de finish na een zeer sterke wedstrijd, even later volgde Sandra en dochter Farah. De 3 dames werden allen knap 1ste in hun categorie.  En schuiven zo nog enkele plaatsen op in het eindklassement.

De allerlaatste wedstrijd van de dag was deze van de mannen. Sven was al zeker van zijn criteriumoverwinning, en wilde vooral testen waar hij op dit moment staat. Voor Simon was het erop of eronder. Hij moest 1ste worden in zijn categorie om het criterium te winnen. Simon liep de gehele wedstrijd in het spoor van Sven, waardoor zijn rechtstreekse concurrent uiteindelijk afhaakte door het hoge tempo . Wat resulteerde in een welverdiende eindoverwinning.

De volledige uitslag van de wedstrijd in Zandhoven hier.

De volledige criteriumuitslag vind je hier.

Leon Verswyvelt maakte ook een mooi videoverslag van alle wedstrijden. Je kan de video’s hier terug vinden op zijn youtube pagina.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers!