BK veldloop 2019 in Brussel

Atypische voor het crossseizoen maar toch heerlijk om in te lopen, 18°C en een stralende zon in Brussel voor het BK veldlopen in het Park van Laken. Er zakten drie moedige zwatters af voor het zware parcours met heel wat hoogteverschil. Olivier Peeters en Sven Janssens kwamen in actie op de korte cross (3000m) voor de mannen. Zij stonden met maar liefst 201 (!) deelnemers aan de start… Sven was ’s ochtends met een slecht gevoel opgestaan en miste wat focus maar besliste om uiteindelijk toch deel te nemen. Uiteindelijk finisht hij na een behouden eerste ronden nog als 61e. Even later finishte ook Olivier op de 106e plaats. De eerste van drie rondes wist hij aan te pikken met Sven waarna hij op eigen tempo verder een knappe race afwerkte en atleet na atleet wist in te halen. De extra trainingsprikkels van de afgelopen weken beginnen stilaan te lonen.
Tot slot kwam Sarissa De Paradé in actie in de laatste wedstrijd van de dag, de korte cross (2000m) dames. Door wat trainingsachterstand, door aanslepende rugproblemen was het afwachten hoe de wedstrijd zou verlopen. Uiteindelijk kon ze een stevig tempo aanhouden waardoor ze als 45e op 76 deelnemers wist te finishen.

De volledige uitslag kan je hier raadplegen.
De korte cross mannen is te herbekijken op de website van sporza via deze link.